Nedir anı yaşamak, düşündün mü? Eğlenceli gibi görünüyor aslında haklısın.
Anı yaşa…
Mesela yarınları hatta bir saniye sonrasını bile düşünmeden yaşa. Boş vermek bazen insanın üzerinden bütün yükleri alıyor. El alem ne der stresi başta geliyor bu yüklerin arasında. Hiç umursamadan anı yaşamak, kimseye hesap vermemek ve sadece istediğin şeyi yapmak son derece güzel ama unuttuğumuz bir detay var, o da bağımlılığa meylimiz.
Anı yaşarken yaşadığın şeyin sana çok iyi geleceğine eminim. Zaten önünü arkasını ve ucunu sonunu düşünmemenin sebeplerinden biri de bu, onu çok istiyor olman. Hiçbir fikir, öneri ya da içinde oluşabilecek hiçbir kaygı seni vadesi başladığı gibi dolacak o olaydan uzaklaştırmayacak belki de. Ama bana kulak ver, ya onu daha sonra da istersen? Geleceğinde ona yer vermeyi geç, ya o olay hayatının dönüm noktası olursa ve sen gelecek dediğin belirsiz zaman diliminde olabilecek tüm ihtimalleri uç uca bağlayıp anı yaşamak adına giriştiğin o olayın üzerine inşa edersen?
Nedir anı yaşamak? Bence anı yaşamak, geçmişi bir kenara bırakıp geleceğe sırt çevirmek. Yarına çıkabilmek için ihtiyacın olan tek şeyi, umutlarını hiç umursamadan yok etmek.
Ne diyorduk? Bağımlılığa meyil. Ya ona geleceğinde de yer vermek istersen? Bu ihtimali geç. Bu kurala aykırı. Orada olan orada kalır. Eğer kitaplarda yazılan kısa sürelik bir olayın, anı yaşamak adına gösterilen cesaretin sonsuz bir mutluluğa döneceğine inanıp aynı şeyin senin de başına geleceğini düşünüyorsan geç bunları. Bu hiç olmuyor demiyorum, elbette oluyor. Bana oldu mesela. Ama şöyle de bir şey var, anı yaşamak adına yola çıkıp ağzının payını da alabilirsin. Sonsuz bir döngüye itebilir seni bu olay. Aldığın darbe sayesinde eski seni özleyip, “Anı yaşamak benim neyime?” diyerek yeniden yarına umut bağlayabilirsin. Tabii bir gün bu monotonluktan sıkılıp yeniden malum şeye sarabilir, yeniden pişman olabilir ve yeniden monotonluğa dönebilirsin. Sonra yeniden… Anladın, değil mi? İşte bu belirsizlik zedeliyor cesaretini, mahvediyor seni. Biliyorum.
Peki ne yapacağına karar verdin mi?
Çağla Fulya